top of page

Nedan finns bilder och inlägg från senaste året. Titta gärna in på våra sidor på Facebook och Instagram - där kan det finnas ytterligare bilder och händelser.

För äldre inlägg så följ denna länk.

Bilder från årsmötet 20 mars 2024

På årsmötet den 20 mars 2024 överlämnades en blomma som en gest för vår stora tacksamhet över alla goda och mångsidiga insatser av vår föreståndare Mette Grevle.

 

Mette möter våra mammor och andra hjälpsökande på ett enastående sätt med stor professionalism och värme. Hon har även på flera sätt utvecklat verksamheten och skapat kännedom och respekt om den hos andra aktörer i Göteborgs kommun.

På bilden ser vi från vänster Kerstin Hillerström, ledamot av valberedningen, vår föreståndare Mette Grevle med en välförtjänt blombukett, samt Christina Lernbrink, ledamot i styelsen samt ansvarig för HR-frågor.

På årsmötet den 20 mars 2024 avtackades Sara Bohman Norjavaara. Sara har suttit i styrelsen sedan 2022 och lämnar på grund av andra åtaganden. Vi tackar Sara för goda bidrag i styrelsearbetet, och att vi även fått anlita hennes man för att lösa dataproblem.

På bilden ser vi från vänster Kerstin Hillerström, ledamot av valberedningen, vår avgående styrelseledamot Sara Bohman Norjavaara med vår tack-bukett, styrelseledamoten Christina Lernbrink samt ordförande Anders Henoch.

Slutligen en gruppbild på den nya styrelsen den 20 mars 2024.

Från vänster: vice ordförande Jennie Gustafsson-Hillerström, sekreterare Christina Holmberg, avgående styrelseledamot Sara Bohman Norjavaara, ledamot Christina Lernbrink, ordförande Anders Henoch, samt suppleant Kristina Svensson. På bilden saknas ledamoten Lena Wallman samt suppleanten Hanna Lernbrink.

Årsmöte onsdagen den 20 mars 2024 kl. 19.00

Årsmöte hölls  onsdagen den 20 mars 2024 kl. 19.00

Årsmötet ägde rum i minnas lokaler på Kjellbergsgatan 8 i Göteborg.

På årsmötet presenterades bokslut och verksamhetsberättelse för 2023, och den avgående styrelsen beviljades ansvarsfrihet. Därefter skedde val av styrelse för 2024. Kontaktuppgifter till den nya styrelsen samt valberedning, kassör och revisor hittar du här.

Vid årsmötet beslutades att välkomna studenter och minna-mammor som medlemmar med en lägre medlemsavgift på 100 kronor, medan den ordinarie medlemsavgiften fortsatt är 250 kronor.

Minnas styrelse 2024

Rotaryfrukost 22 september 2023

381681618_687570003407288_2360599113808395412_n.jpg
image.png

Den 22 september 2023 medverkade Mette Grevle och Anders Henoch på Rotarys fredagsfrukost. Anders gav en kort tillbakablick över tillkomsten av minna 1988 och Mette berättade om Minnas verksamhet att stötta ensamstående mammor.

Det ställdes många frågor, och Mette fick ett varmt tack av Stefan Petersson, president för Rotary Göteborg Majorna Frölunda. 

2023-09-22 Rotary.png

Den 22 september 2023 medverkar Mette Grevle på Rotarys fredagsfrukost och berättar om Minnas verksamhet.

Frukosten börjar 07:30 och föredraget börjar 08:00

Länk finns här.

Mors dagar 2023

Så har årets upplaga av "Mors dagar" gått av stapeln. 2 x 9 är ca 18 ensamstående mammor och ungefär lika många barn har varit på Nimbus på Öckerö i två omgångar mellan 30 maj och 1 juni och fått avkoppling, barnvakt, manikyr, massage med mera. Vi får många bevis på att detta för några är "årets semester" eller "årets händelse".

Evenemanget har kunnat genomföras tack vare välvilligt stöd från flera donationsstiftelser, samt det stöd vi får från våra medlemmar. Swisha gärna en gåva till minna på 123 579 06 05 så kan vår verksamhet få bättre marginaler.

På bilderna ser vi en gruppbild med ett antal av minnas mammor från Mors dagar 2023. Vår mångåriga sekreterare Kerstin Hillerström må ha lämnat sekreterarrollen, men fortsätter att medverka som barnvakt på Mors dagar. Solen lyser på mor och barn - bäst att ha solhatten på.

image.png
image.png
image.png

Årsmöte 2023

Den 23 mars 2023 hade Minna årsmöte med bland annat avtackning av två avgående styrelsemedlemmar:

- Nina Jonnerhag som varit ordförande ända sedan 1995. Hon har lett den lilla minna-skutan med en tydlig inriktning mot omsorg om den blivande mamman. Hon har funnit lösningar när vi fått uppsagda eller fuktskadade lokaler och arbetat för att få mesta möjliga minna-arbete från en budget som aldrig haft så stora intäkter som vi egentligen borde ha.

- Kerstin Hillerström som varit sekreterare ända sedan 1993. Kerstin har med stor trofasthet och energi skrivit protokoll, medverkat och/eller rekryterat medverkande till "Mors dagar", hjälpt till när det varit flytt eller andra praktiska behov och gjort stora insatser med utskick och annat styrelsearbete.

De avgår bägge "med ålderns rätt", och även om de gärna fått stanna längre så unnar vi dem att sluta när det är som bäst. Vi har också hört talas om att det finns barnbarn, resor och annat konstigt som inte alls har att göra med minna-mottagningen.

image.png

Avtackning av Kerstin Hillerström och Nina Jonnerhag på Minnas årsmöte 23 mars 2023.

Fr.v. Kerstin Hillerström, avgående sekreterare, Mette Grevle, föreståndare, Nina Hedner, avgående ordförande, samt Christina Lernbrink, styrelseledamot.

/ Anders Henoch, 2023-03-23

G-P skriver om Minna

Den 29 januari 2023 hade Göteborgs-Posten ett fint reportage om Minna-mottagningen och vår föreståndare Mette Grevle. (Bakom betalvägg).

Länk till reportage finns här eller här.

image.png

Mette vid sitt skrivbord på Minna-mottagningen. Bild: AnnaCarin Isaksson

/ Anders Henoch, 2023-01-29

bottom of page